Orar magazin
Luni - Vineri: 09 - 17
Orar teren
Luni - Vineri: 08 - 17

E-mail: office@xmatrix.ro
Telefon: 0257.338.565

Este un sistem de alarma prea scump?

Dorim sa analizam cateva aspecte privind pretul si costurile unui sistem de securitate.

Care ar fi raspunsul la intrebarea din titlu? Raspunsul este: Depinde de situatie.

Trebuie analizat daca locatiile protejate detin bunuri cu o valoare ridicata, mai mare decat pretul unui sistem de securitate. Daca da, cu siguranta merita investitia, pentru ca la un moment dat exista posibilitatea ca un infractor sa sustraga bunurile dumneavoastra si astfel veti ajunge la o cheltuiala mult mai mare: re-cumpararea bunurilor furate (sau poate ne sustrag chiar si rezerva de bani pe care o avem acasa) si mai apoi achizitionarea unui sistem de alarma.

Bineinteles pe piata sistemelor de securitate, sunt tot felul de echipamente (unele de provenienta destul de indoielnica) si multe firme care isi ofera serviciile. Astfel decizia de a cumpara/instala un sistem de alarma poate deveni dificila. Multe firme, multe oferte, toata lumea se lauda ca sunt cei mai buni! Ce e de facut? Trebuie sa avem in vedere pentru ce platim, care este pretul si care este costul sistemului. Se poate achizitiona un sistem cu un pret mic, dar cu cost mare, sau invers. Cum adica? Simplu! Achizitionam un produs ieftin, dar care va deveni scump in timp, ajungand sa platim mai mult decat daca am fi ales un produs (aparent) scump, dar care sa ne minimizeze costurile ulterioare, sau chiar sa le anuleze! Ce inseamna cresterea costurilor in timp? Defectarea repetata sau functionarea defectuoasa, care duce la costuri suplimentare (plata interventiilor sau inlocuirea unor echipamente), la care se adauga disconfortul si nesiguranta ca sistemul mai este in parametri.

Un alt lucru ce trebuie avut in vedere, este, beneficiile primite in schimbul banilor! Acestea pot fi de exemplu: instalare rapida, echipe de instalare foarte bine pregatite din punct de vedere profesional, garantie de satisfactie, durata garantiei, care sunt conditiile de garantie, etc. Astfel o parte din banii platiti pe sistem se regasesc in latura serviciilor pe care le primim.

Da dar totusi… pe internet este mai ieftin…

Da, este adevarat, DAR:

Firmele de pe internet ne ofera doar produsul (sistemul de alarma sau centrala, detectori, etc.) si garantia de conformitate.

Si ce imi trebuie mai mult?

O firma care sa instaleze, sa evalueze, sa ofere consultanta, sa ne ajute sa cumparam corect, sa ne ofere o garantie “palpabila” (este mult mai simplu sa vii la o firma in orasul tau sa soliciti anumite servicii sau sa ceri rezolvarea unor probleme), sa ne ofere prioritate in service (firmele care se respecta au un sistem de prioritizare a solicitarilor, astfel daca ai un sistem instalat in regie proprie, risti sa fii la finalul listei), sa inlocuiasca produsul defect mai repede decat sa il trimiti la distanta cu firmele de curierat.

Evaluare, consultanta…? Pentru ce imi trebuie mie asa ceva? Am o casa, nu o banca!

Trebuie sa va intrebati daca va asumati riscul sa cumparati un sistem de alarma, de care nu sunteti sigur ca are acoperirea corespunzatoare sau ca functioneaza cum ar trebui. Deci, da aveti nevoie de o evaluare a locatiei si de consultanta pre-vanzare si post-vanzare.

Care este concluzia?

Analizati valoarea bunurilor din cladirea care o aveti, apoi studiati piata si cautati o firma care va asigura costul cel mai bun pentru sistemul dumneavoastra (pret corect, costuri reduse in timp, beneficii).

Matrix Security va sta la dispozitie pentru a va ajuta sa faceti o alegere corecta. Pentru o oferta de pret va rugam sa ne contactati.

 

Tags: ,

Alte postari

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Top