Orar magazin
Luni - Vineri: 09 - 17
Orar teren
Luni - Vineri: 08 - 17

E-mail: office@xmatrix.ro
Telefon: 0257.338.565

Pentru ce avem nevoie de un contract de service?

Este o intrebare foarte buna, care are un raspuns destul de complex, deoarece traim intr-o perioada in care piata de servicii este in plina expansiune, apar tot mai multe firme si tot mai multe oferte, incat nici nu mai stii ce sa alegi. A aparut de multa vreme si “gaselnita” contractelor de service pentru sistemele de alarma, si pentru camere… bani pe care dumneavoastra ca si client ii platiti unei firme care trebuie sa va verifice sistemul de securitate pentru a fi in parametri.

Dar aceste contracte sunt oare doar o “gaselnita”, o metoda de a “ciupi” bani putin cate putin din buzunarul oamenilor? Haideti sa analizam mai concret cum stau cu adevarat lucrurile din mai multe directii.

Cea mai frecventa obiectie intalnita este: Am sistem nou (aici le includem pe cele cu o vechime maxima de 3 ani) pentru ce sa platesc un abonament de service? Sau ati instalat un sistem de proasta calitate? Sau sunt asa de sensibile?

Raspunsul este: NU, nu sunt nici de proasta calitate si nu sunt nici sensibile. Firmele care se respecta instaleaza sisteme de alarma fiabile, de la producatori consacrati, in general PARADOX sau DSC (insa mai exista si altele) care sunt foarte fiabile si rezistente in timp. Durata de viata a sistemelor de securitate intretinute corespunzator poate sa treaca lejer de 10 ani. Dar de ce este nevoie totusi de un contract de servie/intretinere? Acesta este necesar pentru a reduce riscul sistemelor de a avea vicii de functionare. Prin faptul ca un sistem de alarma se armeaza si dezarmeaza, nu inseamna ca si functioneaza in parametri (sensibilitate detectori, pozitionare detectori, stare acumulator, stare sursa alimentare, stare echipamente, etc.) sau la un sistem CCTV daca vedem imaginea pe monitor, nu inseamna ca si inregistreaza corespunzator. Scopul unui sistem de securitate este de a preveni situatiile neplacute, sau daca acestea se petrec, pentru a reduce pagubele si a prinde infractorul. Practic, cu sistemele de securitate este asemanator cu automobilele. Cumparam unul bun, insa cineva trebuie sa il verifice periodic pentru a ne feri de accidente din cauza defectiunilor tehnice sau pentru a nu ramane in pana cu masina.

Cealalta obiectie des intalnita este: Va dau bani degeaba, pentru ca “Vad ca sistemul merge bine si nu aveti de facut nimic la el” sau “Nu am avut probleme niciodata cu sistemul de ce sa imi fac contract de service?”.

Pentru prima situatie nu pot sa spun decat: Ferice de dumneavoastra, daca firma care face verificarile nu are de lucru la sistemul dumneavoastra (sistemul este in parametri). Insa desi nu are de lucru, totusi facand verificarile, se confirma ca sistemul este in stare buna de functionare.
Bineinteles, probabil ca exista firme care fac verificarile cam “din pix”, insa vestea buna este ca exista suficente firme care fac verificarile temeinic si astfel nu dati banii degeaba.
Pentru a doua situatie pot sa atrag atentia: Prin faptul ca sistemul a functionat bine si nu ati avut evenimente neplacute, nu inseamna ca sistemul este in parametri optimi de functionare sau nu inseamna ca nu pot aparea probleme de acum incolo.

Ca si o concluzie doresc sa atrag atentia asupra faptului ca este suficient ca o singura data sistemul sa nu functioneze corect, moment in care sa aiba loc o spargere. Astfel instalarea unui sistem de securitate se transforma din investitie in risipa de bani. Deasemenea exista si posibilitatea efectuarii de verificari periodice la cererea clientului, insa acestea sunt mai costisitoare si nu au prioritate in fata obiectivelor aflate sub contract.

In acest articol ne-am referit in mod deosebit la sistemele de alarma antiefractie, insa si celelalte sisteme au nevoie de intretinere: Sisteme de control acces, sisteme de detectie incendiu, sisteme de supraveghere video (CCTV).

Va recomandam sa nu ezitati in a incheia un contract de service cu o firma autorizata. Matrix Security va sta la dispozitie pentru efectuarea de verificari si intretinere pentru sistemele de securitate. Acestea pot fi efectuate lunar, trimestrial sau semestrial, in functie de tipul sistemului dar si in functie de tipul obiectivului unde este instalat sistemul de securitate. Avantajele unui contract de service incheiat cu Matrix Security pot fi gasite aici

Tags: , ,

Alte postari

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Top